Kaasjeskruid

De roze bloemen zijn kaasjeskruid, beter gezegd Groot Kaasjeskruid/ Malva Sylvestris. Zoals ik gisteren al schreef, familie van de stokroos. En ik vindt de combinatie met de Cichorei een geweldige combinatie. Het blauwe bloemetje erachter. Over de Cichorei heb ik vorig jaar al eens iets geschreven zie hier. Het kaasjeskruid heeft al een hele lange geschiedenis als geneeskruid. Van de bladeren kun je thee trekken als je last hebt van ontstekingen in je mond of keel. Van de bloemen is bekend dat het helpt bij huidontstekingen en zweren. Van de bloemen kun je een heerlijke olie maken voor de huid. Deze staat nog op mijn to do lijstje als de bloemen lekker droog en warm zijn van de zon….(en daar zeg je me wat). Ook kun je de bladeren op de plek leggen waar je door een wesp of zelfs schorpioen bent gestoken. eerst het blad over de huid wrijven en dan als een pleister laten liggen. En uiteraard is het Grote Kaasjeskruid ook een geweldige Drachtplant. Ik heb het Grote Kaasjeskruid ook in het wit staan in de Drachtplantentuin deze doet het erg leuk tussen de kamille en goudsbloem.

Vergelijkbare berichten