Zaaien

Als ik de lente ruik dan pak ik direct het boek “in harmonie met de maan” weer van de plank. Elk jaar sta ik weer te kijken hoe het klopt als je volgens de maankalender tuiniert. Vandaag wilde ik gaan zaaien de potgrond stond al binnen om op temperatuur te komen maar……de maan staat in waterman. En dat is geen dag om te gaan zaaien eigenlijk voor op het land helemaal geen vruchtbare dag. Het is wel afnemende maan (vandaag de laatste dag) dus goed om schoon te maken. Dus de kasjes allemaal gesopt en alvast gevuld met potgrond want morgen staat de maan in vissen en dan is het gunstig om bladgroenten te zaaien, hiep hoi! Vanmorgen hebben Gerrit en Bart de restanten van de laurier weggehaald en een oude forsitia die in de verdrukking heeft gestaan. Astrid en ik hebben alle diertjes weer verwend met schone bakken en villa’s.

Vergelijkbare berichten